Početak humanitarne kampanje “Kad se srca slože” 30. jula

Dječiji hor “Superar” iz Srebrenice i Bauern helfen Bauern – Salzburg 30. jula na platou ispred BBI centra u Sarajevu organizuju zvaničan početak regionalne humanitarne kampanje “Kad se srca slože”.

Ova jedinstvena inicijativa dječijeg hora “Superar” iz Srebrenice i 12 muzičkih zvijezda iz regiona želi da nas napomene da su pomoć i solidarnost i dalje potrebni u djelovima Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije koji su pretrpjeli štetu od poplava.

U saradnji sa poznatim muzičarima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Makedonije, “Superar” hor iz Srebrenice je snimio singl “Love People”, koji je ujedno i poziv na donacije i podršku održavanju muzičke nastave u školama oštećenim u poplavama, kao i svima kojima je pomoć neophodna, stoji u saopštenju organizatora ove humanitarne akcije.

Na zvaničnom otvaranju ceremonije uživo će se predstaviti pjesma “Love People” koju će otpjevati dječiji hor “Superar” iz Srebrenice i Mladen Vojičić Tifa.

U snimanju pjesme i spota svoj doprinos dali su muzičari: Alen Islamović, Mladen Vojičić Tifa, Maid Hećimović, Igor Vukojević, Dragana Kajtazović i Geronimo iz Bosne i Hervegovine, Jasna Gospić, Ivana Kindl, Ivana Husar i Jacques Huodek iz Hrvatske, Daniel Kajmakoski iz Makedonije i Zoe Kida iz Srbije.

Na ceremoniji povodom početka kampanje, prisutnima će se obratiti: Martin Pammer, Ambasador Austrije u Bosni i Hercegovini, Doraja Eberle, Predsjednica i osnivačica organizacije Bauern helfen Bauern i Ismar Porić, koordinator “Superar BiH”, inicijator kampanje.

U narednom periodu, „Love People” pjesma i spot biće promovisani širom regiona, kao i brojevi računa četiri muzičke škole iz Doboja i Maglaja (BiH), Gunje (Hrvatska) i Obrenovca (Srbija), koje su pretrpjele štetu tokom poplava.

Kampanja „Kad se srca slože“ je jedinstvena regionalna inicijativa koja želi da pomogne da se poplave ne zaborave i da stvori održivu platformu za podizanje svijesti i prikupljanje pomoći. Ova inicijativa “Superar BiH” dio je redovnih aktivnosti ove organizacije u promovisanju solidarnosti i pomirenja kako unutar zajednica, tako i preko granica.

You must be logged in to post a comment Login