Počeo zbor „Stopama Luke Milovanova Georgijevića 2023“

Večeras je u Narodnoj biblioteci Srebrenica počeo zbor u povodu ovogodišnje pete kulturno-prosvjetne manifestacija „Stopama Luke Milovanova Georgijevića“ koji ove godine simbolično ima i pet događaja.

Marko Milovanović, predsjednik Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ Srebrenica koje je zajedno u saradnji sa Narodnom bibliotekom Srebrenica organizuje ovaj zbor govorio je o liku i djelu Luke Milovanova Georgijevića.

On je takođe izrazio zadovoljstvo da se organizuje jedna ovakva manifestacija, njeguje rad “Prosvjete” i da to čine mlade snage ljudi i tom prilikom svima se zahvalio na učešću i podršci.

Uručene su nagrade za najbolje radove koji su pristigli na ovogodišnju manifestaciju.

Književnu nagradu „Luka Milovanov Georgijević“ osvojila je Jelina Đurković iz Bijeljine.

Kako je rečeno, ove godine je pristiglo 280 prijava iz čitavog regiona, a više od 150 radova stiglo je za književnu nagradu „Luka Milovanov Georgijević“.

Takođe, uručena su priznanja za književna nagrada „Zvonimir Šubić“ Aleksandru M. Arsenijeviću iz Beograda i dok novinarska nagrada „Boško Milovanović“ nije uručena Kaji Pančić Milenković iz Pirota koja je zbog zdrastvenih razloga bila spriječena da dođe.

Program su obogatili studenti Muzičke akademije iz Istočnog Sarajeva, a predstavljen je i rad književnika Nedeljka Žugića.

U sklopu zbora „Stopama Luke Milovanova Georgijevića 2023“ planirana su još četiri događaja na kojima će biti uručene i literarna nagrada „Živan Jovanović“ Matiji Blagojeviću iz Srebrenice, a stipendiju “Luka M. Georgijević” Nini Božić.

You must be logged in to post a comment Login