Počeo program „Young Lions School“ za mlade

Sinoć je 40 mladih iz Srebrenice, Bratunca, Milića i Vlasenice, uzrasta 14 do 17 godina učestvovalo na radionici: “Zanimljiva istorija Srebrenice, Bratunca, Milića i Vlasenice: događaji, lokaliteti, običaji i ličnosti kojima se ponosimo”.

Ovo je prvo od petnaest druženja tokom kojeg će ovi mladi ljudi dizajnirati interaktivnu medijsku mapu svog kraja, uz mentorsku podršku novinara i predavača.

Sa polaznicima družili su se profesori istorije, predavači i aktivisti iz ove četiri lokalne zajednice, Adem Mehmedović, Boban Filipović, Zorica Ribar i Tatjana Golijanin, a razgovaralo se i o stećcima, ostacima starih rimskih naseobina, prirodnim ljepotama, ali i o malo poznatim činjenicama i zanimljivostima.

Osim interaktivnih radionica, polaznike očekuju izleti, rad na terenu, učenje, zabava i druženje, a sa ciljem unaprijeđenja vještina mladih ljudi, budućih lidera naših zajednica.

“Young Lions School” je projekat koji provodi Udruženje “Prijatelji Srebrenice”, uz podršku Ambasade SAD u BiH, navodi se u saopštenju.

You must be logged in to post a comment Login