Počelo uređenje Starog grada, Lovca, a na redu i Bojna

Više od 80 volontera 12. Emmaus – Međunarodnog omladinskog radnog kamp za mlade iz Evrope i svijeta počeli su sa akcijama uređenja nekoliko lokacija opštine Srebrenica.

Prva akcja koja se već tradicionalno sprovodi u okviru ovog radnog kampa je čišćenje Memorijanlog centra Potočari, a od juče počele su akcije uređanja nekoliko lokacija.

“Počeli smo sa uređenjem oko preduzeća Prevent, prilaza Starom gradu u Srebrenici, Lovcu, a na redu je uređenje Bojne, tačke koja je označavala centar bivše Jugoslavije”, kažu iz MFS “Emmaus”.

Volonteri su počeli sa kopanjem kanala za vodovodnu mrežu na koju će se spojiti dvije starice iz sela Broševići, a uređene su im i unutrašnjosti kuća gdje su volonteri čistili i pomagali.

Jedna grupa volontera nalazi se u Palama gdje uređuje farmu ovaca.

U narednih nekoliko dana biće započeta rekonstrukcija porodične kuće, ljudi koji teško žive, koju je predložio načlenik Srebrenice.

Pored mladih iz BiH, na kampu učestvuju i mladi iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Belgije, Turske, Francuske, Albanije, Holandije, Indonezije, Pakistana, a kamp traje do 24. jula.

You must be logged in to post a comment Login