Počelo uređenje igrališta u područnoj školi u Osatu

U toku je sanacija školskog igrališta u područnoj školi u Osatu kod Srebrenice, koja se realizuje uz podršku Opštine Centar Sarajevo i Udruženja “Jesi li za basket?”.

Kako je ranije najavio zamjenik načelnika Srebrenice Nermin Alivuković, sanacija sportskog igrališta je počela i u narednim danima biće završena.

“Predstavnici ovog udruženja su na terenu i vrše pripremne radove. Biće obnovljeno košarkaško igralište, a Udruženje će donirati određen broj košarkaških i fudbalskih lopti, kao i računarsku opremu i školski pribor”, kazao je Alivuković.

Na igralištu su postavljeni nov koševi, golovi i iscrtane su linije terena.

On kaže da su u toku i pregovori sa nadležnim ministarstvom i drugim donatorima koji su spremni da osiguraju sredstva za rekonstrukciju krovova na područnim školama u Sućeskoj i Osatu. Vrijednost sanacije krovova je oko 100.000 KM.

“Nadamo se da ćemo taj problem riješiti do početka naredne školske godine, a pored problema sa krovom na školskom objektu, postoji problem i s pitkom vodom. Nadamo se, da će se pronaći rješenje i da će djeca u boljim uslovima pohađati novu školsku godinu”, istakao je Alivuković.

U područnoj školi u Osatu do kraja školske godine pohađalo je 18 učenika.

You must be logged in to post a comment Login