Počelo obilježavanje “Dječije nedjelje” u Srebrenici

Maskenbalom u centru grada kao i drugim aktivnostima počelo je obilježavanja tradicionalne manifestacije “Dječija nedjelja” u Srebrenici.

Dječiji vrtič “Poletarac” priredio je maskenbal na platou u centru grada nakon čega su prošetali gradom.

Narodna biblioteka Srebrenica ugostila je jutros učenike prvih razreda koji su se upoznali sa značejem ove sedmice i svojim pravima.

Tradicionalna manifestacija “Dječija nedjelja” obilježiće se i ove godine u Srebrenici, a doprinos obilježavanju daju obrazovne i kulturne institucije iz našeg grada.

Ovogodišnja “Dječija nedjelja” obilježava se pod sloganom “Drugarstvo čuvajmo, ljubav njegujmo” i obilježava se od 2. do 8. oktobra.

Planiran je niz aktivnosti koje će pripremiti vaspitno-obrazovne institucije, organizacije i drugi kolektivi.

Narodna biblioteka Srebrenica imaće nekoliko kreativnih radionica i izložbi u Srebrenici i Skelanima gdje će ugostiti djecu iz vrtića pa do osnovne škole.

Prva osnovna škola Srebrenica takođe je pripremila raznovrstan program u sklopu ove sedmice gdje će biti posjete ustanovama, edukativne i kreativne radionice, druženje i izleti.

I druge škole, ustanove i organizacije pripremile su razni program kojim će nas naredne sedmice najviše obradovati djeca.

You must be logged in to post a comment Login