Počeli „Dani maline 2023“ u Bratuncu

Jubilanri 15. Međunarodni sajam poljoprivrede, privrede i turizma „Dani maline 2023“ zvanično je počeo.

Petnaeste po redu “Dane maline” zvanično je otvorio ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Denis Šulić.

Šulić je tom prilikom rekao da je samo činjenica da sajam traje petnaest godina govori i značaju za proizvođače maline kao i druge poljoprivrednike.

On je takođe najavio naredni sajam još boljim i pomoć institucija Republike Srpske.

O sajmu je govorio i načelnik ove opštine Lazar Prodanović koji je istakao da ova lokalna zajednica proteklu deceniju uz napore mnogo radi na održavanju i pomoći malinarstva i poljoprivredi.

Takođe je rekao da će zajedno sa partnerima nastojati podržati razvoj poljoprivrede i malinarstva i stvaranje ambijenta za bolji život svih građana uz privlačenje stranih investitora i pomoć domaćih institucija.

Na sajmu je i prisustvovao ambasador Italije u našoj zemlji Marko di Ruza, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Bursać, direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lonačarević, načelnici opština Osečina i Ljubovija i druge zvanice, gosti i građani.

Za posjetioce ovogodišnjeg sajma pored rekordnog broja izlagača, priređena je bogata gastro ponuda uz degustaciju jela i pića iz ovog kraja, vrijedne robne nagrade kao i drugi sadržaji koji su definisani programom.

Pored izložbenog dijela sajma posjetioci i gosti ove manifestacije imaće priliku da posjete dva gastro takmičenje i to izbor najboljeg kolač od maline kao i takmičenje u spremanju kotlića koje će se održati na Rajskoj plaži. Takođe biće priređena izložba likovnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola iz Bratunca kao i maskenbal u kome će učestvovati mališani Dječijeg vrtića „Radost“ Bratunac.

Za subotu je planirana i kinološka smotra „Izložba pasa svih rasa 2023“ na platou Srednjoškolskog centra Bratunac, kao i izbor najljepšeg balkona i dvorišta kao i druge aktivnosti čime će sajam biti završen.

You must be logged in to post a comment Login