Počele su prijave za Sportske igre mladih

Najljepša sportska priča u Bosni i Hercegovini, šeste BH Telecom Sportske igre mladih će i ovog ljeta uljepšati raspust brojnim mališanima širom Bosne i Hercegovine.

U proteklih pet godina družili smo se sa 137.256 mališana iz gotovo svih krajeva Bosne i Hercegovine, a ove godine Sportske igre mladih će obići 30 gradova, čime će se i broj veselih djevojčica i dječaka povećati.

“Iz godine u godinu svjedoci smo predivnih trenutaka radosti, smijeha, tugovanja, ljutnje ali i fairplaya, koji je osnovni ‘sastojak’ Sportskih igara mladih. Najljepša sportska priča spaja različite krajeve Bosne I Hercegovine i omogućava druženje sa našom djecom koja su glavni “krivci” što iz godine u godinu imamo sve više energije za organizovanje Sportskih igara mladih. Ove godine planiramo posjetiti nove gradove, povećati broj učesnika te upoznati nove generacije djece” kazao je Haris Deliahmetović, predsjednik Igara u BiH.

Najmlađi bh. sportisti, djevojčice i dječaci, imat će priliku takmičiti se u 10 sportova kao što su: nogomet, rukomet, košarka, tenis, stoni tenis, odbojka, atletika, odbojka na pijesku, šah te igra ‘između dvije vatre’, u dvije starosne kategorije: 2001.godište i mlađi te 2005. godište i mlađi.

Karakteristika Sportskih igara mladih jeste da su potpuno besplatne te da se “igrati” može svako.

Prijave su otvorene i svi koji žele biti dio najljepše sportske priče, mogu se prijaviti na broj telefona 033 711 930 ili putem web stranice www.igremladih.ba.

Više informacija o Igrama možete dobiti i putem Facebook stranice Igara.

Igre su organizirane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta, Svjetske nogometne federacije i Olimpijskog komiteta BiH. Podršku Igrama daju i eminentna imena iz sportskog i političkog života, kao što su Sir Dave Richards, Ivica Osim, Predrag Mijatović, David Beckham, Jose Mourinho, Sven Goran Erriksson, Franz Beckenbauer, Miralem Pjanić, Mirza Teletović te mnogi drugi.

U saradnji s Košarkaškim savezom i USAID-om, Igre promoviraju projekat “Fer igra za fer djetinjstvo” s ciljem širenja tolerancije i prijateljstva kroz sport.

Saznajte zašto djevojčice i dječaci širom BiH složno tvrde da su Igre zakon. Prijavite se i postanite dio najveće sportske porodice.

You must be logged in to post a comment Login