Počele priprema za Deseti pozorišni festival

Omladinski savjet Srebrenice započeo je pripreme aktivnosti koje će se održati naredne godine. Primarne aktivnosti za narednu godinu jesu muzički i pozorišni festivali koji se već tradicionalno održavaju u našem gradu.

“Cultural Pump Up“ prvi put je održan 2004. godine. Cijela ideja i organizacija pokrenuta je na inicijativu mladih ljudi, članova omladinskog amaterskog lokalnog pozorišta „B – SMISAO“ u saradnji sa Savjetom mladih Srebrenice (današnji Omladinski savjet Srebrenice) i P.O.P. mrežom iz Banja Luke.

Naredne godine je 10. godina pozorišnog festivala “Cultural Pump Up“ koji je već krenuo sa pripremom. Tema pod kojom će se odgirati  10. jubilarni pozorišni festival “Cultural Pump Up“ jeste Kultura – život ili kazna. Jubilarni festival će trajati četiri dana i biće ispunjen raznovrsnim sadržajem. Pored predstava publika će moći da učestvuje u radionicama koje će biti na temu Istorija kulture u Srebrenici, poručuju iz Omladinskog savjeta Srebrenice.

Takođe, počele su zvanične pripreme za implementaciju projekta “YOUTH CONNECTED” koji će trajati šest mjeseci a o čemu ćete saznati prvi na Interaktivnom info portalu eSrebrenica.ba.

 

You must be logged in to post a comment Login