Počela sanacija glavne saobraćajnice u Srebrenici

U Srebrenici je danas počela sanacija glavne saobraćajnice sredstvima koje je obezbijedila Vlada Srbije na prvoj investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici 2015. godine.

Ispred zgrade Kulturnog centa Srebrenica danas su počeli pripremni radovi na obnovi puta i trotoara.

Iz Opštine Srebrenica ranije su nam rekli da se početak radova prolongirano zbog administrativnih probleme.

Tokom ceremonije postavljanja kamena temeljca za novo igralište načelnik ove opštine Mladen Grujičić rekao je da se projekat sanacije glavne saobraćajnice sprovodi u tri faze.

“Sanacija i rekonstrukcija glavne saobraćajnice R-453 obuhvata put od Učine bašte do Doma zdravlja Srebrenica u dužini od 2,82 kilometra, i radiće se u tri faze, nakon čega će se raspisati tender za izgradnju trotoara u dužini od 4,5 kilometara od naselja Soloćuša do Učine bašte, a uporedo će ići izgradnja od 100 do 200 metara trotoara u Skelanima”, rekao je tada Grujičić.

Do informacija do kojih smo došli predviđena dionica puta radiće se od Učine bašte do autobuske stanice, iako je plan bio da ova dionica puta ide do Soloćuše. Zbog čestih smjena načelnika odjeljenja ne možemo da dobijemo zvanične informacije o ovom projektu.

“Ono što mi očekujemo od izvođača jeste da se drže rokova i kvaliteta, a mi ćemo dalje da radimo naš dio posla”, rekla je tog dana i Zorana Mihajlović, potpredsjednice Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Projekat rekonstrukcije glavne saobraćajnice uradio je Institut CIP iz Srbije, a izvođač radova je “Zvornikputevi” iz Zvornika. Ukupna vrijednost radova je 688.976 evra. Rok za završetak radova je septembar 2017. godine.

You must be logged in to post a comment Login