Počela kampanja „Vozači, škola je za nas, oprez je za vas!“

Auto-moto savez Republike Srpske i auto moto društva učestvuju u provođenju preventivno-edukativne aktivnosti pod nazivom “Vozači, škola je za nas, oprez je za vas!”.

Aktivnost će se provesti na području Republike Srpske, u periodu od 1. do 30. septembra zajedno sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS, Ministarstvom prosvjete i kulture RS i Ministarstvom unutrašnjih poslova RS.

Cilj provođenja ove preventivno-edukativne aktivnosti jeste povećanje nivoa bezbjednosti djece u saobraćaju u Republici Srpskoj povećanjem pažnje vozača početkom školske godine u zonama škola, kao i edukacijom učenika, roditelja i nastavnika o pravilnom ponašanju djece u saobraćaju i razvoju svijesti o bezbjednosti djece.

Ciljna grupa kojoj se obraćamo su: vozači, roditelji i učenici, navodi se iz Auto-moto društvo “Srebrenica-Bratunac” iz Bratunca.

Kampanjom kampanje “Vozači, škola je za nas, oprez je za vas” se želi unaprijediti znanje i ponašanje kod djece kao rizičnih učesnika u saobraćaju putem obrazovnih materijala, svjetloodbojnih prsluka, radio i televizijskih spotova.

Roditelji kao najmotivisaniji treba da prenesu djeci elementarno znanje neophodno za njihovo pravilno i bezbjedno učešće u saobraćaju. Putem tih materijala roditelje želimo upoznati o stradanju djece, opasnostima koje ih vrebaju u saobraćaju, njihovom bezbjednom prevozu kada se voze u vozilu, ograničenim psihofizičkim sposobnostima u odnosu na odrasle, kao i informacijama koje su relevantne za njihovo samostalno i bezbjedno učešće u saobraćaju

Odgovornost za bezbjednost djece je uvek na strani starijih, koji decu nisu naučili bezbednom ponašanju ili ih ugrožavaju svojim ponašanjem i postupcima.

You must be logged in to post a comment Login