Počela instalacija opreme na novom dječijem igralištu

Danas je stigla oprema za dječije eko igralište koje u završnoj fazi instalacije kod Prve osnovne škole Srebrenica.

Ademir Mehmedović, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti i javni servis opštine Srebrenica kaže da će danas biti postavljena oprema nakon čega će biti završeno asfaltiranje staza, sadnja sadnica, posatvaljanje klupa, česme i šadrvana.

On je ranije rekao da je rok za završetak radova prolongiran zbog dodatnih radova saniranja propusta čime je i taj problem riješen.

“Cilj je da imamo funkcionalan prostor koji će koristiti, prije svega, djeci mlađeg uzrasta obzirom da nemamo u blizini prostor za djecu uzrasta do sedam godina, učenicima osnovne škole, ali i građanima koji žive u blizini”, naglašava Mehmedović.

Na konkursu je podržan i projekat igraonice za djecu koja će biti postavljena na terenima između osnovne i srednje škole.

“Alma Ras već treću godinu zaredom raspisuje konkurs za eko projekte, gdje članovi komisije biraju pet najboljih projekata prema unaprijed određenim kriterijima, a najvažniji je koliko je taj projekat zapravo koristan za širu društvenu zajednicu. Nakon toga, tih pet projekata postavljamo na našu zvaničnu FB stranicu, gdje svi imaju pravo dati svoj glas i odlučiti koja tri ćemo zapravo finansijski podržati”, rekla je Mervana Muhović, PR kompanije.

Pored Alma Rasa koja je izdvojila 7.500 KM, projekat sa oko 4.000 KM podržala je Misija OSCE u BiH, kancelarija Srebrenica i Opština Srebrenica.

You must be logged in to post a comment Login