Počela 3. Ženska škola malog fudbala u Srebrenici

Danas je na gradskom stadionu Vidikovac u Srebrenici počela 3. Ženska škola malog fudbala.

Inicijator ove škole je Ljiljana Stjepanović iz Srebrenice koja je profesor i licencirani futsal trener, radi u fudbalskom klubu GDM u Novom Sadu.

Ona kaže da će ove godine imati i pomoć, demonstratora Medinu Karić, a da su se ovogodišnjoj školi pridružile djevojčice i djevojke koje su ranije uzimale učešće.

Ideju razvoja sporta, promocije olimpijskih vrijednosti, zdravog razvoja djece podržali su predsjednik Izet Rađo i potpredsjednik Milanko Mučibabić Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, kao i Danko Mirović predsjednik Upravnog odbora FK “Guber” iz Srebrenice.

Zoran Milošević pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku djelatnost istakao je važnost saradnje Pokrajinske vlade Vojvodine i Opštine Srebrenica u privrednom, sportskom i kulturnom segmentu, te najavio nastavak i nove projekte koje će zajedno realizovati.

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić rekao je da se iz Srebrenice može čuti mnogo lijepih priča i da je ova lokalna zajednica opredjeljenja za ovakve projekte kao što je Ženska škola malog fudbala.

3. Ženska škola malog fudbala trajaće do 1. novembra, a od 23. do 30. septembra je dio Evropske sedmice pod sloganom „Be active“ koji organizuje Olimpijski komitet BiH.

Treninzi će se održavati tri puta sedmično, a do sada se prijavilo oko 30 djevojčica i djevojaka i prijave su i dalje otvorene.

You must be logged in to post a comment Login