Pitbul uništio automobil, stanari brinu za sigurnost djece

U soliteru kod Doma zdravlja sinoć je pas oštetio automobil marke pasat pričinivši značajnu materijalnu štetu.

Miroslav Kočević koji živi u ovom soliteru svoj automobili parkira pred zgradom, a jutros ga je zatekao užasan prizor.

„Na automobilu su uništena oba prednja blatobrana i plastika za tablice, a najviše nas brine to da bi naredni napadi napuštenih pasa mogla biti djeca iz ove ulice“, ističe Miroslav.

On kaže da se obratio policiji i komunalnoj policiji koji su sačinili zapisnik, a nadležne moli da reaguju i da pse koji se kreću ovom ulicom sklone jer brinu za bezbjednost djece i stanara.

Miroslav kaže da se radi o napuštenom psu, pitbulu koji se kreće ovim dijelom grada i da je često viđen kako napada i davi mačke, a da je ovo prvi put u njihov ulici da su napušteni psi oštetili nečije vozilo.

Iako su odbornici Skupštine opštine Srebrenica još u oktobru prošle godine dali saglasnost za izgradnju azila, ili kako su definisali prihvatilišta za pse ta odluka do danas nije sprovedena.

Tada je rečeno da će se u naselju Baratova, na ulazu u Srebrenicu, izgraditi pet boksova u sklopu prostora Komunalnog preduzeća „Polet“ gdje će se hvatati i sklanjati psi, kapaciteta do pet pasa, držati mjesec dana, i ukoliko ne pronađu udomitelja biće eutanazirani, shodno zakonu.

Od te odluke do danas nekoliko puta je reagovalo preduzeće sa kojim opština ima ugovor o hvatanju i dovoženju pasa, a zabilježeno je i nekoliko napada pasa na ljude.

You must be logged in to post a comment Login