Pet savjeta kako izgubiti kilograme bez odlaska u teretanu

Gubitak kilograma zna biti dugotrajan i naporan proces, ali usvajanje novih i jednostavnih navika može vam značajno značajno pomoći u ovom procesu.

Pored zdrave ishrane i vježbanja, postoji čak pet navika koje vam mogu pomoći u gubitku dodatnih kalorija i tako vas brže dovesti do željenog cilja.

Pažljivo ih pročitajte i primijenite, nećete se pokajati.

Tuširanje toplom vodom

Tuširanje ili kupka s toplom vodom je odličan način da se opustite. No, jedno istraživanje navodi kako bi to moglo pomoći kod gubitka kilograma. Naime, kada se tuširate toplom vodom vaše tijelo ulaže više napora kako bi održalo temperaturu što pomaže u sagorijevanju kalorija.

Ispijanje hladne vode

Hidratacija je ključna za naš organizam, a voda nam za razliku od brojnih drugih pića pomaže u gubitku kilograma jer ne sadrži kalorije. No, hladna voda može pomoći u dodatnom gubitku kalorija tako što se vaše tijelo mora zagrijati što ubrzava vaš metabolizam.

Obavljanje kućanskih poslova

Iako obavljanje kućanskih poslova nije na listi omiljenih navika, ono vam može pomoći u gubitku dodatnih kalorija, a zauzvrat dobit ćete i uredan prostor. Sat vremena pranja suđa i brisanja može pomoću sagorijevanju do 100 kalorija.

Pijenje zelenog čaja

Zeleni čaj jedan je od napitaka koji pomaže u sagorijevanju kalorija. Sadrži veliku količinu antioksidanasa i dobar je vašu kožu. Zbog toga što sadrži kofein, on potiče vaš metabolizam i pomaže u razgradnji masti.

Smanjite toplotu

Dolazi hladnije vrijeme, ali to ne znači da odmah trebate paliti grijanje. Naime, hladnije prostorije mogu vam pomoći u gubitku kilograma. Ovaj trik je zapravo kao i onaj s hladnom vodom. Boravak u hladnijoj sobi potiče sagorijevanje kalorija, piše Bright Side, prenosi Radio Sarajevo.

You must be logged in to post a comment Login