Pet namirnica koje će smanjiti bol uzrokovan artritisom

S temperaturama koje se približavaju nuli, mnogi pacijenti s artritisom bore se sa sve bolnijim i ukočenijim zglobovima.

“Hrana koja zagrijava povezuje se s osjećajem ugodnosti i potencijalno može pomoći u smanjenju boli uzrokovane artritisom jer potiče cirkulaciju i pruža protivupalne učinke”, rekao je dr. Sunni Patel.

Iako ne postoji čarobna hrana koja može izliječiti artritis, Patel kaže da uključivanje određenih namirnica u prehranu može pomoći u upravljanju simptomima, prenosi Index.hr.

Začini

Đumbir, kurkuma, cimet i bijeli lik prepuni su protivupalnih svojstava. Postoje brojni načini kako dodati te začine svim jelima, od juha i salata, do glavnih jela i kolača.

Tople juhe i variva

Juhe i variva od povrća, nemasnih proteina i kostiju mogu djelovati umirujuće na ljude koji se bore s artritisom.

Riba

Bogata omega-3 masnim kiselinama, masna riba, poput lososa, skuše ili srdela, može takođe smanjiti upalu i ublažiti simptome artritisa. Ako slijedite biljnu prehranu, Patel je rekao da su lanene sjemenke i orasi takođe dobri izvori omega-3 masnih kiselina.

Topli biljni čajevi

Biljni čajevi poput kamilice, ruzmarina i koprive mogu imati protivupalna i umirujuća svojstva, što može pomoći kod artritisa.

Topli napitci

Express piše da čaj nije jedini napitak koji može pomoći u ublažavanju neugodnih bolova.

Doktor Patel je rekao: “Konzumiranje tople vode, biljnih čajeva ili toplog mlijeka s prstohvatom kurkume ili cimeta može biti utješno i umirujuće za bolove uzrokovane artritisom.”, pišu nezavisne

You must be logged in to post a comment Login