Performans djece učesnika Muzičkog kampa u Rovinju

Djaca koj su učestvovala na Muzičko-terapeutskom kampu u Rovinju od 5. do 11. avgusta koji je predvodio profesor, muzičar Nigel Ozborn iz Škotske sutra će se predstaviti publici u Srebrenici.

“Spremili smo predstavu sa djecom koja su učestvovala na kampu koja će se sutra prikazati u Srebrenici. Na kampu su učestvovale organizacije iz Srebrenice, moji studenti i volonteri iz Srebrenice”, rekao je Nigel Ozborn.

Građanska inicijativa za podršku učešća djece sa smetnjama u razvoju i socijalno ugroženih kategorija je prošle godine krenula sa akcijom priupljanja novčanih sredstava kako bi 31 djete otišlo na kamp. Zahvaljujući ličnom angažmanu i ljudima koji su pomogli, novac je prikupljen a djeca su otišla na kamp.

Sutra u 17.00 časova u Gradskom parku u Srebrenici održaće se performans koju su pripremili mališani sa svojim voditeljima kampa. U slučaju kiše, peformans će se održati u Omladinskom centru Srebrenica.

Ovaj performans održava se u sklopu petogodišnjeg programa “The Complete Freedom of Truth” koji je počeo u Bosni i Hercegovini.

You must be logged in to post a comment Login