Pekara ne radi, vlasnik kaže da nije zatvorena

Od prije deset dana pekara u Srebrenici ne radi, vrata su zaključana, inventar je tu, a sa izloga je skinut natpis o radnom vremenu.

Vlasnik pekare „Klas“ Đorđe Radić rekao nam je prije nekoliko dana da je dezinformacija da će se pekara zatvoriti, iako su nam komšije u ulici rekle da pekara ne radi i da je zatvorena, te da očekuju da će se uskoro iseliti inventar.

Kafić u ovoj ulici pokrenuo je i šaljivu peticiju da ova ulica dobije novi naziv, Ulica Zatvorenih Pekara.

Ono što su nam rekle komšije jeste da pekara ne radi od petka, 6. oktobra i da su saznali da će biti zatvorena, što nam nije potvrdio Radić.

Pekara „Klas“ u Srebrenici je otvorena početkom juna i radila je pet mjeseci. To je bila jedina pekara, prodajno mjesto u kojem su Srebreničani mogli kupiti svježe pecivo.

Sasvim je sigurno da zbog sve manjeg broja stanovnika, loše ekonomske situacije, niskog standarda ali i odsustva odgovornosti i brige svih nivoa vlasti ova opština polako odumire, a u prilog je i podataka da sve više ljudi seli, barem u susjedni Bratunac dok svoja prava, posao, donacije i druge pogodnosti vješto koriste na račun Srebrenice.

Proteklih godina bilo je najava otvaranja pekare, a za te svrhe postavljena je i table, a nakon našeg pisanja i negodovanja građana table je skinuta i Opština Srebrenica je reagovala, omogućila i pomogla otvaranje pekare čime je kritika urodila plodom, ali ne zadugo jer je, očito, nemoguće da pekara posluje u ovom gradu.

Nakon devet godina pekara „Klas“, prodajno mjesto, bila je prva pekara ponovo otvorena u Srebrenici, a da li će Srebrenica imati pekar i dalje, niko ne zna.

You must be logged in to post a comment Login