Pacijent iz Srebrenice u zvorničku bolnicu primljen 7.aprila

Pacijent iz Srebrenice koji je obolio od virusa korona primljen je u zvorničku bolnicu 7. aprila sa teškim oboljenjem pluća i bio je smješten na interno odjeljenje, javlja Info Birač. 

Po prijemu u bolnicu stavljena mu je maska i boravio je sobi za izolaciju na infektivnom odjeljenju. Osoblje bolnice koje je bilo u kontaktu za zaraženom osobom nosilo je maske i zaštitnu opremu u skladu sa propisima. Iz preventivnih razloga svi koji su bili u kontaktu sa zaraženim će biti testirani, a biće urađeno više od 30 testova. 

Na pres konferenciji gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović je istakao da niko od pacijenata u bolnici nije imao kontakt sa zaraženim.

“Pacijent iz Srebenice kome je jutros potvrđen pozitivan nalaz na virus korona smješten je posebno odjeljenje bolnice u Zvorniku gdje već odranije borave ti pacijenta koji su oboljelji od ovog virusa. On smješten u posebnu sobu i ono što je bitno je da niko od pacijenata koji su boravili u JZU Bolnica Zvornik nije imao kontakt sa zaraženim pacijentom iz Srebrenice, pa postoje veoma male šanse da je neko od njih zaražen. Ovaj pacijent je rođen 1953. godine i koliko znamo živi sam. Već dva mjeseca je imao tegobe sa sumnjom na kancer pluća. Iz predostrožnosti će biti urađeno više od 30 testova, pa čak i pacijenti iz susjedne sobe. Ne želimo ništa da prepustimo slučaju”, rekao je Stevanović.

Za tri pacijenta koji su odranije u posebnom odjeljenju JZU Bolnica Zvornik sinoć i jutros su urađeni testovi i ukoliko budu negativni biće pušteni u kućnu izolciju.

Izvor: InfoBirač

You must be logged in to post a comment Login