I ovog ljeta projekat “Socijalizacija djece Republike Srpske” u Bratuncu

Javni Fond za dječiju zaštitu Republike Srpske svake godine realizuje projekat “Socijalizacija djece Republike Srpske”, na kome učestvuje i Centar za socijalni rad Bratunac.

I ove godine organizovaće se ljetovanje za djecu do 15 godina, u trajanju od 10 dana, a ići će se krajem jula, i to u Baošić.

“Do sada se putovalo u Kumbor, ali ove godine je destinacija promijenjena, tako da će u Baošić putovati 22 djece i dva vaspitača. To su djeca iz višečlanih porodica, djeca sa posebnim potrebama, djeca koja su naročito nadarena, pobjednici na republičkim takmičenjima, tako da im ovo dođe kao priznanje na polju njihovog obrazovanja, a određen broj djece, ove godine dvoje, putovaće ispred Boračke organizacije, to su djeca invalida“, rekao je za naš portal direktor Centra za socijalni rad u Bratuncu Čedomir Pavlović.

On je dodao da se u Centru za socijalni rad vodi evidencija da idu različita djeca, da se svake godine mijenjaju, a dva puta najviše jedno dijete može ići, jer se želi pružiti prilika svakom djetetu koje nije u mogućnosti da ode na more.

“U Baošiću je, kao i do sada, sve obezbijeđeno, djeca su u potpunosti pokrivena zdravstveno, u pratnji imaju vaspitače, tokom cijelog boravka imaju različite aktivnosti, takmičenja, tako da se djeca uvijek vrate zadovoljna, a ne sumnjam da će tako biti i ove godine“, kazao je Pavlović.

Projekat “Socijalizacija djece Republike Srpske” realizuje Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske, uz podršku Vlade, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i u saradnji sa centrima za socijalni rad, nevladinim sektorom, kao i sa Boračkom organizacijom Republike Srpske i drugim partnerima.

You must be logged in to post a comment Login