Ovo su tajne porodice Zekić za srećan život na selu

Petočlana porodica Zekić isključivo zavisi od svog rada i sela, a dokaz je da se bez ljubavi, sloge i porodične sreće ne može ništa postići, govore roditelji Milena i Slaviša Zekić.

Iz svog vrta podijelili su fotografije paprika i krompira koje rastu u obliku srca i sa ljudima dijele ljubav koja se njeguje i živi u porodici Zekić, a zbog ljubavi sve im ide od ruke.

U mjesnoj zajednici Viogor, selo Kovačice je nekoliko porodica, a među njima i porodica Zekić koja se odlučila da živi od sela, školuje i odgaja djecu.

Majka Milena i otac Slaviša kažu da su se okrenuli selu jer su oboje nezaposlen, a on invalid 50 odsto, i na selu su napravili svoj mali raj od čega žive i školuju djecu.

Rodile i šljive. Slaviša vodi računa o njima.

“Sada imamo tri srednjoškolca i djecu moramo da školujemo. Život na selu ima svoje prednosi i mane, ali je opet ljepši i ispunjeniji”, kažu Milena i Slaviša.

Na selu imaju tri krave, prodaju mlijeko, obrađuju maline, kupine, borovnice, imaju baštu, nekoliko stotina stabala voća, najviše šljive i jabuke, kukuruz, 30 ovaca i svinje, a o svemu tome brinu zajedno.

“Kada se deset ruku složi nema posla koji ne možemo da obavimo. Slaviša i ja mnogo radimo, a djeca su nam od velike pomoći posebno kada se obrađuju maline, beru, kupi voće i svi drugi poslovi u kojim nam pomognu da ih obavimo”, kaže Milena.

Sve što ne prodaju svježe prerađuju, prave sir, kajmak, pekmeze, džemove, sokove, rakije, a kako kažu uvijek se od njih kupi sve ono što proizvedu.

Kod Zekića krompir raste u obliku srca.

Milena ističe da je porodična sloga ono što je njihov uspjeh i da pored mnogobrojnih poslova na polju i u štali uvijek pronađu i vrijeme za djecu, prijatelje i druženje.

Najmlađa Marija, srednja Milica i najstariji Ljubiša su djeca za primjer. Marija i Milica pored svih obaveza u školi i kod kuće su uzorni učenici, često aktivne i na drugim aktivnostima u gradu.

“Ljubav i samo ljubav u porodici, pa i u polju, i uz božiju pomoć”, poručili su Zekići iz sela Kovačice.

You must be logged in to post a comment Login