Ovo je pravi razlog zašto žene uvijek padaju na ‘loše momke’

Ako imate dojam da uvijek budale dobiju djevojku, niste u krivu: novo austrijsko istraživanje potvrđuje da je ženama interesantnije izlaziti s narcisoidnim tipovima. No, pritom je privuče samopouzdanje – ne narcisoidnost, tvrdi studija.

Istraživači su proveli ispitivanje kako bi otkrili njihove osobine, a zatim su ih poslali na seriju brzih spojeva. Nakon svakog spoja žene su ocijenile žele li određenog tipa vidjeti ponovno ili ne.

Žene su znatno zainteresiranije bile za muškarce s narcisoidnom osobnošću, poput taštine i želje da budu u centru pažnje, od onih koji nisu imali takve osobine. No kada su istraživači provjeravali ekstrovertiranost, primjerice samopouzdanje i asertivnost, ta poveznica je nestala.

To znači da je narcisoidnost koja žene privlači, odraz muškarčeve otvorenosti – ne taštine ili egocentričnosti. Narcisoidni ljudi ostavljaju dobar prvi dojam zato što su otvoreni, primjerice, vode razgovor s namjerom da impresioniraju ljude i privuku pažnju. Zbog toga ispadaju šarmantni kada upoznaju nekog novog.

Izvor: Mens Health

You must be logged in to post a comment Login