Ovo je najopušteniji posao na svijetu

Slažete li ih po sili zakona svog trogodišnjaka, ili ste i sami trogodišnjak u duši pa ih sastavljate i rastavljate satima? Jeste li od onih koji moraju imati sva izdanja istih, naročito ona koja su napravljena povodom novoga serijala koji jednostavno obožavate? Ili ste samo veliki rekreativac pa slažete za svoju dušu; u jednome smo složni – lego kocke ne znaju za godine.

Bile one većih dimenzija, kao prije pedesetak godina, kada se jedna vrsta lego kockica prenosila generacijama, ili sada već tematskih lego kockica, raznih veličina i oblika, gdje je potrebna i vješta ruka i vješto oko, uživancije u slaganju nikada ne nedostaje. Pogotovo u ovom primjeru.

Kada je prije osam godina dobio ponudu koja se ne odbija, Amerikanac Nejtan Savaja je dao otkaz u advokatskoj kancelariji i pridružio se ekipi lego mastera, koji izrađuju skulpture od lego kockica.

Danas je priznati umetnik koji iza sebe ima objavljene dve knjige, rad na ovogodišnjim Oskarima i jedan od najvećih performansa u nastajanju. Oživljavanje Betmena, Supermena, Čudesne žene, Fleša, Džokera i ostalih junaka dogodiće se u galeriji šou-programa nazvanog “The Art of the Brick: DC Comics”.

U prošlosti je već izrađivao skulpture Žene mačke, Supermena i Betmena za potrebe konvencije ljubitelja stripova u San Dijegu, Komik-Kona, ali ovo mu je jedinstvena prilika da poveže sve likove i detalje u jednu cjelinu.

Verujemo kako će uživati u projektu koji je pred njim, a ovde pogledajte neka od njegovih impresivnih djela! Nije li ovo najopušteniji posao na svetu?

Izvor: B92.net

You must be logged in to post a comment Login