Ovo je način kako da u BiH zaradite novac samo stajanjem u redu

Internet prostranstva često nam donose najnevjerovatnije moguće oglase, kojima smo se mnogo puta iščuđavali u godinama otkada internet prodaja postoji u Bosni i Hercegovini, a ovih dana pronašli smo do sada sigurno najzanimljiviji.

Riječ je o ponudi određene “agencije” čiji uposlenici, u zamjenu za novac, umjesto vas stoje u velikim redovima koji se stvaraju pred ambasadom Njemačke tokom apliciranja za vize. U vrijeme kada je posebno veliki trend odlaska ljudi iz Bosne i Hercegovine ovo je, čini se, postao itekako unosan biznis, a ponuđači su voljni za vas učiniti sve što je potrebno da biste dobili vizu.

“Mi ne sarađujemo sa Njemačkom ambasadom, nego vršimo usluge redovnog rezervisanja termina, obzirom na stresni sistem za rezervaciju termina Njemačke ambasade, preko kojeg je jako teško rezervisati termin, podilazimo Vašim potrebama, dakle za Vas radimo sve što je potrebno kako bi bez problema rezervisali neophodan termin u Njemačkoj ambasadi.

Mi smo direktni posrednici između Vas i Njemačke ambasade, jer naš način je najbrži, najsigurniji i najefikasniji, bez trećeg lica, sve radimo u Vaše ime, direktno na stranici i šalterima Njemačke ambasade”, stoji u oglasu koji svako može pronaći na najpoznatijem internet servisu za prodaju u BiH.

Nadalje se navodi ambasada Njemačke dozvoljava da ovlastite ili iznajmite nekoga da umjesto vas stoji u redu za vize, čime su ovakav posao legitimisali i legalizirali.

Izvor: Radio Sarajevo

You must be logged in to post a comment Login