Ove godine u Bajinoj Bašti obilježeni “Dani Srpske u Srbiji”

Po prvi put od 2013. održani su “Dani Srpske u Srbiji” i u Bajinoj Bašti, pored Beograda, Novog Sada, Subotice, Niša i još šest gradova.

Dragić Glišić, direktor Centra za socijalni rad u Srebrenici i član Opštinskog vijeća SO Bajina Bašta, kaže da je završena trodnevna manifestacija “Dani Srpske u Srbiji” koja se po prvi put održala i u Bajinoj Bašti.

“Ovo je jedanaesta godina kako je počela manifestacija ‘Dani Srpske u Srbiji’ i u program manifestacije uvrštena je i opštine sa procentualno najvećim brojem doseljenika u Srbiji iz Republike Srpske, iz Srebrenice i Bratunca, a to je opština Bajina Bašta”, rekao je Dragić Glišić, organizator ove manifestacije u Bajinoj Bašti.

On kaže da je zajedno sa Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji održan obiman program uz pozorišne, muzičke, izložbene i književne manifestacije od 22. do 26. septembra.

Tokom manifestacije održana je Izložba Arheološki muzej Rimski Municipium Skelani Srebrenica, promovisana knjiga “Skupo plaćena pobeda” Srebrenica 1992-1995, autora Cvetka Stojkanovića, promovisan zbornika “Zločin u Srebrenici u Drugom svjetskom ratu”, autora Dragog Mastilovića, izložba kataloga Zločini okupatora kroz zbirku dokumenata iz arhiva zemaljske komisije BiH za utvrđivanje zločina okupatora i njihovih pomagača, autorke Danijele Mrde, koncert grupe Katera, kao i pozorišna predstava “Magareće godine” u izvedbi Pozorišta “Dis” iz Banja Luke.

Glišić se zahvalio svima koji su pomogli da i Bajina Bašta bude jedna od gradova u Srbiji gdje se održala ova manifestacija.

Projekat pod nazivom „Dani Srpske u Srbiji“ pokrenut je 2013. godine sa idejom da se Srbiji i njenim građanima na uvijek nov i jedinstven način predstavi Republika Srpska i njeni potencijali.

You must be logged in to post a comment Login