Cvekla je veoma zdravo povrće, bogata je folnom kiselinom, gvožđem i vitaminom B (B2, B3, B6). Osim što je veoma zdrava, cvekla iz tegle je veoma ukusna i mnogi biraju da je ostave kao zimnicu.
Ipak, da li ste pokušali da pripremite cveklu sa šargarepom i paprikom? Nas je ovaj recept oduševio.
Sastojci:
– 500 g šargarepe
– 700 g cvekle
– 14 komada pečenih, očišćenih paprika
– 120 ml ulja
– 120 ml sirćeta
– 60 g šećera
– četiri kašičice soli
– 6 čenova bijelog luka
– konzervans
– biber u zrnu (po želji)
– lovorov list.
Priprema:
Skuvajte šargarepu i cveklu, pa isjeckajte sitno. Isto uradite sa pečenom paprikom. Bijeli luk sitno isjeckajte, pa sve pomiješajte. Na kraju dodajete konzervans. Na vrh stavite lovorov list.
Tegle sterilišite i obložite sirćetom. Dobro ih zatvorite i odložite na tamno i suvo mjesto do posluživanja, piše Krstarica.rs.
You must be logged in to post a comment Login