Ova salata će biti zvijezda vaše zimnice

Cvekla je veoma zdravo povrće, bogata je folnom kiselinom, gvožđem i vitaminom B (B2, B3, B6). Osim što je veoma zdrava, cvekla iz tegle je veoma ukusna i mnogi biraju da je ostave kao zimnicu.

Ipak, da li ste pokušali da pripremite cveklu sa šargarepom i paprikom? Nas je ovaj recept oduševio.

Sastojci:

– 500 g šargarepe

– 700 g cvekle

– 14 komada pečenih, očišćenih paprika

– 120 ml ulja

– 120 ml sirćeta

– 60 g šećera

– četiri kašičice soli

– 6 čenova bijelog luka

– konzervans

– biber u zrnu (po želji)

– lovorov list.

Priprema:

Skuvajte šargarepu i cveklu, pa isjeckajte sitno. Isto uradite sa pečenom paprikom. Bijeli luk sitno isjeckajte, pa sve pomiješajte. Na kraju dodajete konzervans. Na vrh stavite lovorov list.

Tegle sterilišite i obložite sirćetom. Dobro ih zatvorite i odložite na tamno i suvo mjesto do posluživanja, piše Krstarica.rs.

You must be logged in to post a comment Login