Otvoreni “Dani pozorišta u Srebrenici”

Večeras je u Kulturnom centru Srebrenica zvanično otvorena šestomjesečna manifestacija “Dani pozorišta u Srebrenici”.

Manifestaciju organizuju Omladinski savjet Srebrenice i Kulturni centar Srebrenica, a za sutra najavljena je predstava za djecu “Trnoružica” zvorničkog pozorišta koja će biti prikazana u 11.00 sati u sali Kultunog centra Srebrenica.

Manifestaciju je zvanično otvorio zamjenik načelnika opštine Srebrenica Nermin Alivuković.

“Ovo je prvi put da se u našem gradu organizuju Dani pozorišta i mi smo to, kao Opština Srebrenica, prepoznali i podržali”, rekao je on.

Program su otvorile izvedbe KUD-a “Vaso Jovanović” iz Srebrenice, djece članova plesne grupe Superar, MFS “Emmaus”, Prva osnovna škola Srebrenica te gosti, mladi muzičari iz Bratunca.

“Cilj nam je razvijati kulturnu ponudu u našem gradu, a nakon radionica glume koje ćemo prirediti za mlade biće pokrenuto i srebreničko pozorište”, rekla je Radomirka Alić, predsjednica Omladisnkog savjeta Srebrenica.

U narednih šest mjeseci biće odigrano nekoliko predstava.

– 29.03.2017. godine pozorišna predstava “Trnoružica” u velikoj sali Kulturnog centra Srebrenica sa početkom u 11.00h;

– 26.04.2017. godine pozorišna predstava “Put u Liliput” u velikoj sali Kulturnog centra Srebrenica sa početkom u 19.00h;

– 30.05.2017. godine pozorišna predstava “Maša i medo” u velikoj sali Kulturnog centra Srebrenica sa početkom u 9.30h.

– 12.06.2017. godine pozorišna predstava “Državni lopov” u velikoj sali Kulturnog centra Srebrenica sa početkom u 19.00h;

– 20.09.2017. godine pozorišna predstava “Ožalošćena porodica” u velikoj sali Kulturnog centra Srebrenica sa početkom u 19.00h;

– 1.10.2017.godine pozorišna predstava “Đavolja posla” u velikoj sali Kulturnog centra Srebrenica sa početkom u 19.00h.

Omladinski savjet Srebrenice organizuje i  obuku “Dramski studijo-školu glume” u prostorijama Kulturnog centra Srebrenica od 3.04.2017. godine  sa početkom u 13.00 časova. Časovi će se organizovati jednom do dva puta u sedmici, a voditelji su diplomirani audio-vizijolog i glumac: Saša Ikanović i Đorđe Deurić.

Sve aktivnosti u besplatne.

You must be logged in to post a comment Login