Otvorena izložba „Dani Srebrenice – retrospektiva“

Danas je u prostorijama Narodne biblioteke Srebrenica, u okviru privredne i kulturno-sportske manifestacije „Dani Srebrenice 2016“, otvorena izložba neknjižne građe Zavičajne zbirke ove biblioteke pod nazivom „Dani Srebrenice – retrospektiva“.

Ovom izložbom se prvenstveno promoviše fond Zavičajne zbirke biblioteke, njene neknjižne građe, ali i sama manifestacija „Dani Srebrenice“.

„Kroz ovu izložbu pokušali smo da predstavimo aktivnosti koje su održane u sklopu manifestacije ‘Dani Srebrenice’ od 2003. godine na ovamo. Ovo je ujedno i promocija same neknjižne građe koja se nalazi u Zavičajnoj zbirci naše biblioteke“, rekla je Violeta Radić, bibliotekarka Narodne biblioteke u Srebrenice.

Ona je dodala da se na ovaj način pokušava skrenuti pažnja javnosti i na ovakvu vrstu građe, kako bi saradnja između ustanova i organizacija koje izdaju promotivne ili neke druge materijale bila na boljem nivou nego što je sada.

Manifestacija „Dani Srebrenice“ predstavljena je ovom izložbom kroz plakate, promotivne letke, pozivnice, brošure i druge materijale neknjižne građe koji su štampani za promociju same manifestacije, ali i nekih njenih pojedinih događaja, kao i plakate, zahvalnice i letke same Narodne biblioteke u Srebrenici.

Izložba će biti otvorena do 30. juna 2016. godine, a ulaz je besplatan.

You must be logged in to post a comment Login