Otvoren poziv za finansiranje projekata

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica raspisalo je Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje infrastrukturnih i drugih projekata od značaja za širu društvenu zajednicu u mjestima povratka na prostoru Bosne i Hercegovine u periodu 2024. i 2025. godina.

Radi se o projektima izgradnje putne i komunalne infrastrukture, objekti vjerskog i sakralnog karaktera, objekti sportskog, kulturnog i obrazovnog karaktera, objekti značajni za širu lokalnu zajednicu, kao i drugi zajednički projekti sa drugim nivoima vlasti i nevladinim organizacijama.

Opšti cilj ovog poziva je podrška realizaciji prioritetnih infrastrukturnih projekata na lokalnom nivou,koji imaju za cilj da doprinesu održivom povratku i razvoju lokalne zajednice u smislu poboljšanja lokalne infrastrukture i kvaliteta života u povratničkim sredinama.

Maksimalna vrijednost finansiranja jednog projekta od strane ministarstva iznosi do 500.000 KM, ako i 100.000 KM ako je projekat apliciran od strane nevladinih i sportskih organizacija.

Maksimalna vrijednost finansiranja po svim projektima za područje jedne opštine/grada iznosi do 2 miliona na godišnjem nivou.

Poziv je otvoren do 30. novembra.

Više informacija na OVOM LINKU.

You must be logged in to post a comment Login