Osuda povodom napada na službenika Opštine Srebrenica

Bego Bektić v.d. načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti Opštine Srebrenica i predsjednik Radne grupe za izradu strategije “Prevencije incidenata počinjenih iz predrasuda”, napadnut je 16.05.2014. godine dok je obavljao službenu dužnost kao član Ekipe civilne zaštite u selu Orahovica.

Na Bektića je nasrnuo čovjek verbalno, vrijeđao ga na osnovu vjerske i nacionalne pripadnosti, čak je i fizički nasrnuo na njega. Napad na Bektića prijavljen je policiji. Ovu vijest objavili su Prijatelji Srebrenice, RGD studio Srebrenica i Portal eSrebrenica.

Ekipa Civilne zaštite više od dva dana nosi se sa problemima na terenu, poplavama, odronima, spašavanjem stanovnika.

Neformalna grupa Bunt protiv mržnje koja djeluje kroz Savjet mladih Srebrenice osuđuje ovakve postupke pojedinaca i poziva na toleranciju i saradnju, posebno u ovako teškoj situaciji.

Bunt protiv mržnje je neformalna grupa koja aktivno djeluje kroz Savjet mladih Srebrenice i čine je mladi ljudi iz Savjeta mladih Srebrenice, Budi muško kluba, Sjaja i Adopta. Za cilj smo sebi dali aktivnu borbu protiv incidenata počinjenih iz predrasuda danas, sutra i ubuduće.

Omladinski savjet Srebrenice

You must be logged in to post a comment Login