Ostvarite podsticaj do 70 % za poljoprivredu

Fondacija za održivi razvoj Republike Srpske „Progressus“ počela je sa realizacijom Programa podrške Vlade Mađarske privredi u Republici Srpskoj.

Prvi projekat podrazumijeva dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima u Republici Srpskoj do 70% subvencija za nabavku mehanizacije, opreme i alata mađarske proizvodnje, a poljoprivrednici će moći da ostvare pravo na sredstva u pojedinačnom iznosu od 2.500 do 25.000 evra.

Fondacija za održivi razvoj „Progressus“ je 1. septembra objavila Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima za nabavku poljoprivredne mehanizacije, opreme i alata, a poljoprivrednici će moći da se prijave na Javni poziv popunjavanjem elektronske aplikacije na zvaničnoj internet stranici fondacije.

Prijavu na konkurs mogu da podnesu i fizička i pravna lica, a osnovni uslovi su da su poljoprivrednici iz Republike Srpske i Brčko distrikta, da su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i da kroz program žele da kupe poljoprivrednu mehanizaciju, opremu ili alate mađarske proizvodnje.

Konačnu odluku o dodjeli bespovratnih sredstava donosi mađarska neprofitna mreža za ekonomski razvoj Centralne Evrope – CED, organizacija mađarske Vlade koja je partner fondacije u realizaciji Programa podrške.

Rok za prijave je 15. oktobar.

Više informacija na OVOM LINKU.

You must be logged in to post a comment Login