Osnovci iz Potočara svojim prstima zarađuju matursku ekskurziju

Učenici osmog razreda Područne škole Potočari od početka školske godine počeli su da pripremaju svoje umjetničke radove koje prodaju kako bi sakupili novac za matursku ekskurziju.

Osmaci, zajedno sa svojom razrednom nastavnicom Melihom Herić, počeli su da prave ručne radove koje prodaju i na taj način samostalno prikupljaju novac za ekskurziju.

“Naši učenici, njih 10, već su dva puta izlagali radove tokom ‘Dana Srebrenice 2017’ i do sada su prikupili dvije trećine potrebnih sredstava od prodaje radova i malih donacija prijatelja škole”, kaže nastavnica Meliha.

Prodajna izložba u Srebrenici

Zamjenik načelnika opštine Srebrenica Nermin Alivuković saznao je za ovu akciju potočarskih osnovaca i odlučio je da im pomogne i da novčanu podršku da što prije prikupe novac za ekskurziju.

“Saznao sam za ovo što radite i dopala mi se vaša ideja koju želim lično da pomognem”, rekao je Alivuković i poručio im da je njihovo samo da dobro uče, a ostalo je na njemu.

Deset budućih maturanata Područne škole Potočari zahvalilo se zamjeniku načelnika uz riječi: “Da je Nermin biti lahko, Nermin bi bio svako” i tim povodom dobio je poklon sa upisanim stihom u znak zahvalnosti što je od svoje plate pomogao njihovu ekskurziju.

Alivuković je nedavno, uz pomoć prijatelja i Opštine Srebrenica, pomogao i osnovce iz Područne škole Osat kupivši im novu školsku tablu, a obećana je i druga pomoć.

Zahvaljujući svom radu i prijateljima, osnovci iz Potočara su prikupili dvije trećine sredstava, nedostaje im jedna trećina i ovim putem vas pozivamo da kupite neki od njihovih radova i time pomognete da odu na matrusku ekskurziju.

You must be logged in to post a comment Login