Osnovci i članovi KUD-a “Vaso Jovanović” putuju u Tursku

Učenici Područne osnovne škole Potočari, “Prve osnove škole” Srebrenica i članovi KUD-a “Vaso Jovanović” putuju u Tursku.

Prva grupa putuje 16. aprila, dvadeset učenika Područne osnovne škole Potočari i dva učenika “Prve osnovne škole” Srebrenica uz pratnju pet članova starije grupe KUD-a putuje u Izmir, Tursku gdje će boraviti osam dana.

“Tokom boravka u Izmiru imaćemo nekoliko nastupa, nastup kulturno-umjetničkog društva sa jednom igrom, nekoliko sevdalinki i zabavnih pjesama i modernim plesom koji su pripremili učenici. Pozvani smo od strana Udruženja “Bošnjaka” Izmir koji će snositi sve troškove ove posjete. Ovim putem se zahvaljujemo na pozivu”, rekla je Amela Hadžić, zamjenica direktora “Prve osnovne škole” Srebrenica.

Druga grupa, ispred KUD-a “Vaso Jovanović”, ponovo putuje u posjetu Turskoj, Beykozi – Istanbul na manifestaciju “Dana djeteta” u sklopu kog se organizuje i međunarodna smotra folklora.

“Za njih to je veliki praznik gdje se najviše pažnje poklanja djeci. Mi smo se spremili za ovaj nastup, pored koreografija ovoga puta dobijamo nove nošenje tako da ćemo biti kompletni i trudićemo se da ostavimo što bolji utisak i da budemo ponovo naredne godine pozvani kao što smo i ove”, rekao je Suljo Jelkić, koreograf KUD “Vaso Jovanović” Srebrenica i dodao da su sve pripreme za nastup u Turskoj izvršene.

Američka ambasada u BiH odobrila je sredstva za kupovinu dvije garniture nošnji i razglas čime će se dalji rad ovog društva unaprijediti i poboljšati.

You must be logged in to post a comment Login