Osniva se „Srebrenica-transport“

“Srebreničke novine” – List za delegacije i delegate opštine Srebrenica

Godina: I

Broj: 11

Decembar 1979. godine

Osniva se „Srebrenica-transport“

Od 1. januara 1980. godine na našem području će početi da djeluje i radi nova osnovna organizacija udruženog rada „Srebrenica-transposrt“ koja će se nalaziti u sistemu drumskog javnog saobraćaja pri radnoj organizaciji „Vihor“ iz Bratunca.

Pomenuta osnovna organizacija je poslovala kao radna jedinica „Transport“ u sastavu OOUR „Drina“ Srebrenica. Koristeći svoje pravo i dužnost radni ljudi pomenute radne jedinice su nakon ocjene o postojanju ekonomske opravdanosti organizovanja OOUR-a donijeli odluku o izdvajanju u OOUR pri radnoj organizaciji.

Nema sumnje da je ovo jedan pozitivan korak u pravcu razvoja drumskog prevoza na našem području jer razvoj privrede to zahtjeva i traži blagovremene i kvalitetne usluge. Pomenutoj osnovnoj organizaciji treba u početku pomoći, jer sa svojim kapacitetima neće moći podmirivati sve potrebe udruženog rada niti svojim materijalnim sredstvima izvršiti kvalitetniju nabavku osnovnih sredstava.

U novoj godini ostaje udruženom radu da se konkretnije dogovori kakve usluge želi i da da pravce razvoja transportne organizacije.

Sve u svemu ovakvo organizovanje treba pozdraviti jer će svima biti od obostrane koristi.

Skenirani tekst možete pogledati na OVOM LINKU.

Zahvaljujemo se Narodnoj biblioteci Srebrenica na ustupljenom materijalu iz Zavičajne zbirke. Ovim putem pozivamo Vas da, ukoliko imate, materijala o Srebrenici u bilo kom formatu, napravite kopije i poklonite ih Biblioteci jer ona čuva i sakuplja sve o našoj opštini.

Uređuje: Interaktivni info portal eSrebrenica.ba

You must be logged in to post a comment Login