Osma po redu “Pančićeva regata” 16. avgusta na jezeru Perućac

“Pančićeva regata” održava se tradicionalno po osmi put 16. avgusta na jezeru Perućac, koju organizuje Turistička organizacija Srebrenice uz podršku Opštine Srebrenica. Ovo je jedna od rijetkih regata koja plovi uzvodno, kreće od Oštrike i plovi do ulaza u kanjon rijeke Drine i nazad.

Regata kreće u 11.00 sati sa plaže Oštrike sa oko 30 plovila i jednim velikim brodom. Organizator apeluje da građani koji žele učestvovati na regati trebaju imati svoj čamac a TO Srebrenica može pomoći oko pronalaska čamaca za iznajmljivanje.

Pored plovidbe, organizator je pripremio i sportski program, takmičenje u skokovima, plivanju, natezanje konopca i druge aktivnosti. U petak, 15. avgusta organizovaće se tradicionalno sijelo na kojem će prisutne zabavljati muzički bend.

“Za sve učesnike biće organizovan ručak u skladu sa našim mogućnostima, biće tu nešto osvježenja i majica. Nadamo se da će Opština Srebrenica isplatiti sredstva predviđena budžetom koja u potpunosti ne mogu finansijski zatvoriti konstrukcije budžeta regate pa smo se obratili svim firmama koje rade na području opštine Srebrenice. Od nekoliko firmi dobili smo ubjeđenja da će pomoći, koliko mogu,” rekao je za naš Portal Sead Jahić, direktor Turističke organizacije Srebrenica.

jezero perućac

Glavni cilj ove regate jeste promocija jezera Perućac koje ima kapacitete da postane jedna od glavnih turističkih potencijala naše opštine.

Organizatori su preduzeli sve mjere sigurnosti, obavijestili su Policijsku stanicu u Srebrenici, Državnu graničnu službu, spasioci iz Bajine Bašte koji će biti tu kao i sanitet Doma zdravlja Srebrenica.

“Nadamo se da će nas poslužiti lijepo vrijeme, da će učesnici biti korektni na regati,” poručio je Jahić.

Svi koji žele da učestvuju na regati mogu kontaktirati Turističku organizaciju Srebrenica na telefone 056/440-720, 061/813-930 i na mejl adresu: tours_srebrenica@yahoo.com.

You must be logged in to post a comment Login