Opština Srebrenica – Proglašeno vanredno stanje

Opština Srebrenica donijela je odluku O proglašenju stanja prirodne nesreće – vanredno stanje na cijeloj teritoriji opštine Srebrenica.

Preduzećima od posebnog značaja za civilnu zaštitu na području opštine Srebrenica jedinice Civilne zaštite specijalizovane namjene, samostalni preduzetnici i građani dužni su da preduzmu sve mjere u cilju stvaranja uslova za normalan život i rad stanovništva.

Za realizaciju ove odluke zadužuje se Opštinski štab Civilne zaštite, direktori Javnih preduzeća i ustanova, načelnici odjeljenja opštinske administracije i Savjeti mjesnih zajednica.

Odluku možete preuzeti na ovom linku Odluka Opštine Srebrenica.

Prema informacijama Republičkog hidrometeorološkog zavoda RS na teritoriji Srebrenice u protekla 24 časa palo je 77,7 l/m2 kiše. Najveći problem jeste što kiša ne prestaje da pada više od 24 časa.

“Stanje je kritično. Mnoga naselja su poplavljena, porodice evakuisane, formirana klizišta, a ono što je najgore i ovih dana po najavama metorologa kiša će i dalje padati,” rekao je Cvijetin Maksimović iz Civilne zaštite za RGD studio Srebrenica i pozvao ugroženo stanovništvo da ih kontaktiraju kako bi mogli na vrijeme ukazati pomoć.

Kako smo najavili došlo je i do prekida u vodosnabdijevanju na teritoriji naše opštine.

“Zbog kiše stanovništvo cijele opštine ostalo je bez snadbjevanja vodom, jer je došlo do kvara na glavnom vodovodu u Zelenom Jadru.Ukoliko se situacija poboljša stanovnici bi mogli danas očekivati da dođe voda, ukoliko ne, onda voda bi mogla doći po stabilizaciji situacije,” izjavio je Hakija Meholjić v.d. direktor komunalnog preduzeća“ Polet“, prenosi RGD studio Srebrenica.

Zbog kiše neki djelovi opštine nemaju električnu energiiju, kvarovi na mreži u cijeloj opštini. Bez napajanja su dalekovodi u Gnioni, Potočarima-Cinkara, Manastiru Sase, Zelenom Jadru stoji na sajtu RGD studio Srebrenica.

“Proglašeno je stanje elementarne nepogode zbog opasanosti od poplava sve naše škole do daljnjeg neće raditi,” izjavila je Amela Hodžić, zamjenica direktora “Prve osnovne škole” u Srebrenici.

Uskoro ćemo imati više infrmacija o situaciji na opštini Srebrneica.

You must be logged in to post a comment Login