Opština Srebrenica podstiče nova radna mjesta sa 10.000 KM

Na tematskoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica imenovani su novi direktori javnih preduzeća, usvojene dopunske odluke kao i redefinisani raniji infrastrukturalni projekti.

Odbornici su usvojili dopunsku odluku o utrošku 1,3 miliona maraka koji će biti preusmjerene na elektrifikaciju sela, izradu trotoara u Sklanima, lokalnih puteva i sanaciju krovova zgrada u vlasništvu ove opštine.

Tri miliona evra koje je donirala Vlada Srbije na donatorskoj konferenciji u 2015. godine, a kako je već ranije rečeno, biće iskorištena za sanaciju glavne gradske saobraćajnice i trotoara, izgradnju novog dječijeg obdaništa, izgradnju proizvodne hale u Potočarima kao i u Skelanima, dok je most na jezeru Perućac za sada odložen jer se smatra skupim i nepotrebnim projektom.

Preostali novac od ove donacije biće utrošne na asfaltiranje lokalnih puteva, 800.000 KM, 150.000 za elektrifikaciju sela, 100.000 KM za izgradnju trotoara u Skelanima kao i 100.000 za sanaciju krovova zgrada u Srebrenici, kao i sredstva za rekonstrukciju školskog igrališta u Srebrenici.

Direktor Turističke organizacije Srebrenica Sead Jahić pismeno je dao neopozivu ostavku na toj funkciji iako je Izvještaj za 2016. godinu usvojen od strane SO Srebrenica, a na mjesto Amile Efendić, koja je ispunila uslove za penziju, izabrana je Slađana Petković.

Nakon usvanja Izvještaja Upravnog odbora Doma zdravlja Srebrenica izabran je novi Upravni odbor.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujučić najavio je da će radovi na izgradnji novog obdaništa početi sredinom, dok će obnova saobraćajnice početi krajem aprila, a izgradnja proizvodnih hala biti nešto kasnije.

Usvojena je odluka o podsticaju za svako otvoreno novo radno mjesto u kožnoj i tekstilnoj industriji u visini od 10.000 KM.

Zamjenik načelnika ove opštine Nermin Alivuković rekao je da postoje investitori spremni da ulože u Srebrenicu i otvore nova radna mjesta iz oblasti kožne i tekstilne industrije i da je budžetom planrano 300.000 KM za podsticaj zapošljavanja.

Usvojen je i Program zajedničke komunalne potrošnje ove opštine za 2017. godinu i donesen zaključak da se iz budžeta izdvoje sredstva za osposbljavanje liftova u zgradama u kojima su prije rata postojali.

You must be logged in to post a comment Login