Opština Srebrenica podržala Akciju “Klupa za Guber”

Iz Opštine Srebrenica juče smo dobili poziv da u mjesecu aprilu zajedničkim snagama učestvujemo u akciji čiščenje, uređenja i postavljanja klupa na šetalištu prema Guberu.

U razgovoru sa Ćazimom Salimovićem, savjetnik načelnika za privredu i stručnjak u biznisu, dogovorili smo da će i Akcija “Klupa za Guber” biti realizovana shodno uređenju Gubera koje obavlja Opština Srebrenica i JKP “Polet”.

Kako je rekao Salimović, uređenje šetališta Guber biće temeljno i pored krčenja, pokušače da se omogući prilaz vodama Gubera i adaptira put, kocka na šetalištu.

U današnjem razgovoru sa Nerminom Alivukovićem, šef kabineta načelnika, razgovaralo se o znajačaju ove akcije i dogovoreno je da će odgovorna osoba za Akciju “Klupa za Guber” biti na narednim sastancima koji se odnose na obnovu klupa te da će prvi dio uređenja Gubera biti krčenje, uređene puta i prilazi vodama koje će raditi JKP “Polet” a koja će biti završeno od 10 do 12 dana.

Opština Srebrenica je pri završetku projekta kojim je planirano pošumljavanje Gubera, rekao je Nedeljko Simić.

Akcija uređenja Srebrenice krenula je prije nekoliko dana, danas je predviđeno da učešće u akciji uzmu i učenici srednje škole.

Akcija “Klupa za Guber” pokrenuta je sa ciljem rekonstrukcije klupa prema šetalištu “Guber” na inicijativu grupe Srebreničana uz podršku portala eSrebrenica.ba.

You must be logged in to post a comment Login