Opština Srebrenica na Samitu pametnih opština u Bursi

U organizaciji BIGMEV – Fondacija za razvoj odnosa s BiH, Opština Srebrenica učestvuje na Međunarodnom samitu pametnih opština u turskoj Bursi od 13. do 15. maja.

Cilj konferencije je da opštine iz Bosne i Hercegovine predstave projekte svojim bratskim općinama iz Turske koji će biti osnova za angažman opština iz Turske razvoju bosanskohercegovačkih opština, u okviru postojećih mehanizama saradnje.

Delegaciju Opštine Srebrenica u Bursi predvodi šef kabineta načelnika Opštine Srebrenica Nermin Alivuković koji je u izjavi za Fenu rekao da su pripremili osam projekata i to: Kupovina i sanacija objekata Fabrike za proizvodnju betonskih elemenata u Srebrenici, Industrijska zona Potočari – I faza, Nabavka minibuseva za prijevoz učenika na području opštine Srebrenica, Zaštita i uređenje Starog grada u Srebrenici, Kupovina u stečajnom postupku drvno-industrijskog kompleksa “Zeleni Jadar” i revitalizacija istog, Sanacija Bijele džamije s haremom – nacionalni spomenik, Projekt komunalne infrastrukture i izgradnja gradskog parka, Izgradnja kružne raskrsnice na lokaciji centralnog trga u Srebrenici.

Planirano je da se delegacija Opštine Srebrenica tokom konferencije sastane s načelnicima bratskih opština Zeytinburnu i Beykoz Muratom Aydınom i Yücelom Çelikbilekom.

Izvor: Fena

You must be logged in to post a comment Login