Opština Srebrenica finansiraće obnovu liftova

Prošle godine stanovnici dva srebrenička solitera počeli su sa prikupljanjem sredstava za obnovu liftova, a Opština Srebrenica obećala je sufinasirati rekonstrukciju.

Stanari solitera Lameli 3 i Kule B prošle godine počeli su sa prikupljanjem sredstava kako bi se obnovili liftovi koji nisu u funkciji.

Kako su nam ranije rekli, sanacija liftova košta od 19.000 do 21.000 KM i imali su obećanje da će Opština Srebrenica sufinansirati sanaciju liftova.

Vesna Kočević načelnica Odjeljenja za finansije opštine Srebrenica rekla je da je za sanaciju liftova planirano 130.000 KM.

“Sredstva će biti operativna kada Ministarstvo finansija Republike Srpske odobri usvojeni Nacrt rebalansa budžeta opštine Srebrenica, koji je ranije usvojen na Skupštini opštine”, kazala je ona.

U zavisnosti od dogovora i solitera, stanari su prikupljali od 200 do 1.000 KM.

Alija Tabakovi iz Lamele 3 kaže da su oni od prošle godine prikupili značajna sredstva i da ih raduje vijest da će ova akcija biti sprovedena sredstvima Opštine Srebrenica.

Nakon usvajanja rebalansa budžeta biće poznato da li će Opština Srebrenica finansirati kompletnu sanaciju liftova ili će i građani sufinansirati dio troškova.

U Srebrenici liftovi u zgradama su već 25 godina van funkcije.

You must be logged in to post a comment Login