Opština Srebrenica će pomoći u rješavanju problema zaražene vode

U Opštini Srebrenica danas je održan sastanak gdje se razgovaralo o problemu zaražene vode za piće u kojoj je utvrđeno prisustvo ešerihije koli i drugih bakterija čime se voda ne može koristit za piće.

Rezultati mikrobiološkog ispitivanja vode pokazali su da u područnim školama Prve osnovne škole Srebrenica, Sućeska, Osat, Osmače i Sase postoje indikatore svježeg i starog fekalnog zagađenja i da voda nije za piće.

Zdravstveni inspektor i inspektor za hranu u opštini Srebrenica Jelena Đukić odmah je reagovala i izdate su mjere nadzora i školama je poslato obavještenje da za učenike obezbijede dovoljno pitke vode, a obavješteni su i predsjednici mjesnih zajednica kako bi građana informisali o ovom problemu.

Kako saznajemo, na današnjem sastanku sa zamjenikom načelnika ove opštine Nerminom Alivukovićem dogovoreno je da Komunalno preduzeće “Polet” Srebrenica izvršiti čišćenje i dezinfekciju bazena za vodu u Osmačama gdje je zaražena voda čitavom selu, a obaveza centralne škole je da izvrši čišenje bazena u područnim školama u Sućeskoj, Osatu i Sasama.

You must be logged in to post a comment Login