Opština Bratunac ove godine ranije raspisala konkurs za stipendije

Opština Bratunac raspisala je konkurs za finansiranje studentskih stipendija za školsku 2023/2024. godinu.

Stipendije će se dodijeliti, iako se ne navodi u pozivu detaljno, u tri kategorije, studenti prve godine koji su sve razrede srednje škole završili sa prosječnom ocjenom pet, ostali studenti prve godine i student starijih godina bez obzira na godine studija i socijalni status.

Kao i proteklih godina očekuje se veliki broj prijava, a potpisivanje ugovora, nakon konačne liste, planirano je u martu mjesecu, barem je do sada bila takva praksa.

Prijave na konkurs sa priloženom dokumentacijom i posebnim formularom za prijavu podnose se u Šalter sali opštine Bratunac, sa naznakom za “Komisiju za dodjelu studentskih stipendija” ili na adresu Opština Bratunac, Ulica Trga Svetog Save broj 260.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja konkursa. Konkurs je objavljen 7. decembra, a otvoren je do 8. januara.

Sve dodatne informacije zainteresovani kandidati mogu dobiti u Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti ili putem telefona na broj 056/‪420-371.

Nacrtom budžeta za 2024 godinu predviđeno je 120.000 KM, ili 20.000 KM više nego lani, a kako se navodi isplaćivaće se po 100 KM mjesečno, na deset mjeseci ili ukupno 1.000 KM po studentu.

Prijaveni obrasci objavljenu su na društvenim mrežama Opštine Bratunac, a više informacija na OVOM LINKU.

You must be logged in to post a comment Login