“Operacija kino” 27. maja u Srebrenici

Jedan od najznačajnijih projekata Sarajevo Film Festivala koji donosi publici filmove u gradovima koji nemaju kino dvoranu, na pragu je nove sezone.

Operacija kino, projekat Obala Art Centra i Sarajevo Film Festivala, kreće na ljetnu turneju 2015. Nakon prošlogodišnje veoma uspješne turneje u okviru koje je filmove sa repertoara pogledalo skoro 10.000 ljudi, Operacija kino ove godine kreće na put već od 26. maja.

Noseći publici u svim dijelovima Bosne i Hercegovine najnovije filmske hitove svjetske i evropske produkcije, s najsavremenijim digitalnim projekcijama rađenim s najnovijom tehnologijom, prve stanice Operacije kino su Goražde, Srebrenica, Bratunac i Zvornik.

Publika u navedenim gradovima imaće priliku da pogleda prošlogodišnjeg dobitnika Nagrade publike Sarajevo Film Festivala, “Divlje priče”, Damiána Szifróna, a s namjerom da publici ponudi izvanredan doživljaj gledanja filmova u 3D tehnologiji. Operacija kino predstaviće i animirani film “Zašto (ni)sam pojeo svog tatu”, Jamela Debbouzea.

Nakon majske ture, Operacija kino nastavlja svoje putovanje u susret publici u drugim dijelovima BiH. Više o gradovima koje će obuhvatiti turneja 2015. i repertoaru pratite na: www.operacijakino.ba

Operacija kino je filmsko-obrazovni program koji, u saradnji sa Transylvania International Film Festivalom, Sofia International Film Festivalom, Sarajevo Film Festivalom, Istanbul International Film Festivalom, Festivalom mediteranskog filma Split i Vilnius International Film Festivalom, a uz podršku Creative Europe MEDIA i Ambasade Kraljevine Norveške u Sarajevu, promoviše svjetska, evropska i regionalna filmska ostvarenja.

Izvor: Radiosarajevo.ba

You must be logged in to post a comment Login