Ograničeno kretanje od petka do ponedjeljka

Nakon zasjedanja Republičkog štaba za vanredne situacije odlučeno je da u danima od 1. pa do 4. maja bude ograničeno kretanje, minimalno.

Republički štab za vanredne situacije donio je danas zaključak kojim se zabranjuje kretanje od petka – 1. maja od 12.00 časova do subote u 5.00 i subote od 12.00 do nedjelje u 5.00, te od nedjelje u 12.00 do ponedjeljka u 5.00 časova.

Glavni koordinacioni tim izrazio je zabrinutost zbog povećanog broja zaraženih lica virusom korona u Republici Srpskoj, u proteklih nekoliko dana, te istakao da je potrebno učiniti sve kako bi se ovaj zabrinjavajući trend zaustavio u narednim danima.

Apelovano je na građane da pokažu dodatnu odgovornost i disciplinu, posebno tokom predstojećih prvomajskih praznika, da strogo poštuju propisane mjere zaštite, kao i zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije koje se odnose na ograničenje i zabranu kretanja i okupljanja u grupama u kojima je više od tri lica.

Glavni koordinacioni tim pozvao je nadležne da pojačaju kontrolu sprovođenja svih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije.

You must be logged in to post a comment Login