Oglasio se i predsjednik SO Srebrenica o protestima u Srebrenici

Komentar na jučerašje mirne proteste u Srebrenici dao je i predsjednik SO Srebrenica, dr Radomir Pavlović za RGD studio Srebrenica. Razlozi zbog kojih su održani protesti su nezaposlenost, nepotizam i korupcija, poručili su nezadovoljni građani Srebrenice.

“Srebrenica, kao i svaka druga lokalna zajednica ima određenih problema, prije svega odlikovanih ovom ekonomskom krizom. Mladi opravdano traže razloge, prije svega zapošljavanja i rezultata teške ekonomsko-socijalne situacije. Normalno je pokušati napraviti određenu Strategiju razvoja, napraviti jedan socijalni fond, kako bi se pomoglo ugroženim kategorijama tog stanovništva. Zatim, više pravde oko zapošljavanja i pokretanje fabirka koje su najavljene u ovoj godini u Srebrenici,” rekao je predsjednik SO Srebrenica, dr Radomir Pavlović za Radio glas Drine (RGD) studio Srebrenica.

Pavlović je rekao da je za ovu godinu SO Srebrenica predstavila otvaranje više fabrika i pogona u Srebrenici u ovoj godini bi trebali smanjiti nezaposlenost. Takođe, istakao je da Srebrenica treba  uspostaviti bolju saradnju sa Vladom RS-a kako bi se realizovale kapitalne investicije u našoj opštini.

Na jučerašnjim protestima u Srebrenici nezadovoljnim građanima obratili su se i načelnik, Ćamil Duraković i zamjenica načelnika Opštine Srebrenica Biljana Rakić. Načelnik smatra  da je dobro da se demokratskim putem građani oglase i priznaje da Opština Srebrenice nije uradila dovoljno za građane Srebrenice. Tokom obraćanja, Duraković je istakao da se ova lokalna zajednica bori kako bi obezbjedila više radnih mjesta tako da je u ovoj godini najavljeno otvaranje pet novih industriskih objekata u Potočarima čime se pokušava smanjiti nezaposlenost građana Srebrenice.

Ono što je najbitnije jeste da čelnici Opštine smatraju da su protesti u Srebrenici opravdani i da lokalna zajednica mora uraditi više kako bi se poboljšao život u Srebrenici.

Za 18. februar najavljen je sastanak nezadovoljnih građana i predstavnika Opštine Srebrenice u Kulturnom centru Srebrenica sa početkom u 12:00 sati.

You must be logged in to post a comment Login