Održano Zonsko i Regionalno takmičenje u okviru MOI-a

„Delegatski list“ – List za delegacije i delegate opštine Srebrenica

Godina: I

Broj: 2

Mart 1979. godina

Održano Zonsko i Regionalno takmičenje u košarci učenika i učenica osnovnih škola u okviru MOI-a

Na Regionalnom takmičenje idu učenici iz Srebrenice, oni su prebrodili sve prepreke i ostvarili su najbolji utisak u dosadašnjem takmičenju.

U Srebrenici je 10. februara održano Zonsko takmičenje učenika i učenica osnovnih škola u okviru Malih olimpijskih igara na kome su učestvovali učenici i učenice Osnovne škole „Narodni heroj Mihajlo Bjelaković“ iz Srebrenice, Osnovna škola „XIX brčanske brigade“ iz Vlasenice i Osnovna škola iz Zvornika. Pobjednici su bili: učenici Osnovne škole iz Vlasenice i učenici Osnovne škole iz Srebrenice.

Savez organizacija za fizičku kulturu opštine Srebrenica bio je organizator i Regionalnog takmičenja u košarci u okvru Malih olimpijskih igara koje je održano 24. februara 1979. godine.

Pošto je ova godina jubilarna (jer slavimo desetogodišnjicu MOI u Bosni i Hercegovini), to je ova manifestacija dobila svečani karakter prilikom njenog otvaranja. Regionalno takmičenje u košarci otvorio je predsjednik SOFK-e Šehomerović Salih. Mnogobrojna publika je burnim aplauzom nagradila sve učesnike koji su svojim defileom i podizanjem zastave MOI-a označili da je takmičenje otvoreno.

Na takmičenju je učestvovalo osam ekipa koje su pobjednici na zonskom takmičenju. Pobjednici su se ponovili i stekli pravo učešća na Republičkom takmičenju. Prema tome, za medalje će se boriti ženska ekipa iz Vlasenice i muška ekipa iz Srebrenice. Poželimo našim hrabrim dječacima mnogo uspjeha u takmičenju.

Skenirani tekst možete pogledati na OVOM LINKU.

Zahvaljujemo se Narodnoj biblioteci Srebrenica na ustupljenom materijalu iz Zavičajne zbirke. Ovim putem pozivamo Vas da, ukoliko imate, materijala o Srebrenici u bilo kom formatu, napravite kopije i poklonite ih Biblioteci jer ona čuva i sakuplja sve o našoj opštini.

Uređuje: Interaktivni info portal eSrebrenica.ba

You must be logged in to post a comment Login