Održana svečanost za buduće prvačiće

U sklopu Kulturno-sportske manifestacije “Dani Srebrenice 2015” danas je održana svečanost, Promocija predškolstva u Dječijem vrtiću “Poletarac” i dodjela diploma za buduće prvačiće.

Ovoj manifestaciji odazvao se veliki broj roditelja koji su zajedno sa djecom oslikavali pločnik ispred vrtića i crtali na panelima.

U Pripremni program pred školu upisano je 32 mališana, a program je uspejšno završilo 30 srebreničkih mališana, 13 djevojčica i 17 dječaka.

“U Pripremni program od 30 djece koji su svakodnevno pohađali ovaj program, 21 djete je već ranije boravilo u vrtiću dok 9 djece nikada prije nije učestvovalo u bilo kojem vidu predškolskog boravka”, rekla je Dragana Milinković, vaspitačica Dječijeg vrtića “Poletarac” koja je se zahvalila kolektivu obdaništa koji su učestvovali u vaspitanju djece.

Ovaj program se realizovao od marta do kraja maja, svakog radnog dana u trajanju od po tri sata i program je besplatan za svu djecu koja su se u predviđenom roku upisala.

Na kraju programa mališani su dobili i diplome zajedno sa svojim radovima koje su napravili tokom tri mjeseca boravka u obdaništu.

Pripremni program pred školu finansiran je od strane Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

 

You must be logged in to post a comment Login