Održana sjednica Organizacionog odbora za obilježavanje 21. godišnjice genocida

Danas je u Potočarima održana 2. sjednica Organizacionog odbora za obilježavanje 21. godišnjice genocida u Srebrenici na kojoj je zaključeno da se ove godine neće upućivati pozivnice za komemoraciju 11. jula u Potočarima.

Predstavnici međunarodnih diplomatskih organizacija, ambasadori stranih zemalja i svi ostali visoki državni funkcioneri u našoj zemlji koji žele doći na komemoraciju u Potočarima, moraće se najaviti organizacionim strukturama kako bi njihov boravak u toku dženaze bio osiguran.

Danas su usvojena i imena predsjednika, kao i članovi jedanaest pododbora zaduženih za komemoraciju u Potočarima.

Organizacioni odbor je za predsjednika pododbora „Marš mira 2016“ izabrao Munira Habibovića, čiji je pododbor uputio prijedlog da se na trasi na kojoj će se održati „Marš mira“ kupe dvije lokacije na kojima se treba izgraditi objekti za smještaj učesnika.

Zaključeno je da svi pododbori, a posebno srebrenička udruženja majki, do naredne sjednice predlože nacrt programa komemoracije 11. jula, kako bi konačno bio usvojen ovaj program.

Na današnjoj sjednici organizacionog odbora zaključeno je i da će na dženazi moći da govore samo predsjednik Predsjedništva BiH i načelnik opštine Srebrenica.

Sljedeća sjednica ovog odbora mogla bi se održati u narednoj sedmici.

You must be logged in to post a comment Login