Održana regionalna konferencija ”Uči, misli i djeluj”

U Srebrenici je danas održana regionalna konferencija ”Uči, misli i djeluj” koju je organizova Institut za razvoj mladih ”KULT” iz Sarajeva u partnerstvu sa Udruženjem ”Prijatelji Srebrenice”.

Konferenciju su otvorli Dana Bučalina i Alaksandra Jović iz Udruženja “Prijatelji Srebrenice” nakon čega se prisutnima obratila i Biljana Rakić, zamjenica načelnika opštine Srebrenica i Mirela Ajanović iz Instituta za razvoj mladih KULT.

Cilj ove konferencije jeste promocija i razvoj timskh i indivudalnih vještina, povezivanje mladih, buđenje u kreiranju vlastitih inicijativa, volontiranje i samozapošljavanje.

“Na konferenciji učešće su uzeli mladih iz  Batunca, Milića, Vlasenice, Zvornika i Srebrenice kojima je predstavljena UMiD (Uči, misli i djeluj) online obuka koja se sastoji od 12 kurseva (građanski aktivizam i volontiranje, traženje posla, timski rad i liderstvo, samoosnaživanje). UMiD online će pružiti priliku za najmanje 1500 mladih ljudi iz čitave BiH da prođu UMiD online obuku. Neformalnim obrazovanjem, koje je zapravo organizirani proces vanškolskog učenja usmjeren na osposobljavanje i usavršavanje za rad, za različite društvene djelatnosti, te za lični razvoj, UMiD (Uči, misli i djeluj) obuka pomoći će mladim ljudima da postanu svjesni svojih mogućnosti i da nauče suštinu u 12 različitih oblasti. Konkretno, ova obuka pomoći će mladim da se spreme za tržište rada”, navodi se u saopštenju.

You must be logged in to post a comment Login