Održana radionica u okviru projekta “Integralna proizvodnja jagodičastog voća”

Juče i danas, 24. i 25. maja, u Domu kulture u Bratuncu, održana je edukativna radionica “Tehnologija i izazovi u tehnologiji integralne proizvodnje jagodičastog voća”.

Radionicu je vodio stručni saradnik na projektu prof. dr Miljan Cvetković sa Poljoprivrednog fakulteta Banja Luka.

“Integralna proizvodnja nije novost, o tome se već odavno priča, a proizvodnja maline se u BiH iz godine u godine povećava, neminovno je da će doći taj trenutak kad se neće otkupljivati malina koja nije proizvedena po standardima EU, a malina nije proizvod za domaće nego za inostrano tržište, sve je do samih proizvođača – da li žele standard ili ne”, rekao je u obraćanju prisutnima prof. dr Miljan Cvetković.

On je dodao i da integralna proizvodnja nije lak poduhvat, ali je dugoročno gledano veoma korisna.

Učesnici u projektu su proizvođači jagodičastog voća sa područja opštine Bratunac, odnosno 40 korisnika koji su podijeljeni u dvije grupe i svi koji budu prisustvovali svim radionicama dobiće sertifikat da su prošli predavanja.

Malina

Ovo je bila četvrta od ukupno pet radionica koje se održavaju u okviru projekta “Integralna proizvodnja jagodičastog voća”, a koji provodi UŽ “Priroda” Bratunac u saradnji sa DVV International – ured za BiH.

You must be logged in to post a comment Login